Stop Madspild holder flyttedag

Kulturhuset i Hostrupsgade er ikke stort nok længere

Fra på fredag, den 29. september, vil man ikke længere kunne finde Stop Madspild Silkeborg i Kulturhuset på Hostrupsgade – foreningen flytter nemlig sin fredags-maduddeling til Kirkens Korshærs varmestue på Lille Søgade. Det skyldes, at rammerne på Hostrupsgade er blevet for små, fortæller Stop Madspild Silkeborgs formand, Anette Svarre:

– I takt med at vi får mere og mere mad, kommer der også flere og flere borgere, der har brug for vores hjælp, siger Anette Svarre og fortsætter:

– Vi samler simpelthen så mange borgere, at de fysiske rammer i Kulturhuset ikke længere er store nok! Vi har gennem et stykke tid kunnet mærke, at de trange forhold generede både vores frivillige og borgerne, så vi kiggede os om efter et større sted at være om fredagen.

Åbne arme

Foreningen var på udkig flere forskellige steder i midtbyen, før blikket faldt på Varmestuen – og her skete modtagelsen med åbne arme, fortæller Anette Svarre:

– Folkene i Varmestuen tog virkelig godt og velvilligt imod os! De kan godt se perspektiverne i vores ide om, at vi gerne vil gøre vores ‘kunder’ til frivillige – og de er også sikre på, at deres brugere kan få gavn af vores mad. Vi glæder os meget til samarbejdet.

Mange frivillige

Stop Madspild Silkeborg er en glad succeshistorie, som nu tæller over 70 frivillige i Silkeborg og Kjellerup.

Foreningen tilbyder stadig madvarer til økonomisk trængte borgere fire gange om ugen: Mandag, onsdag og fredag er det i Silkeborg, og om tirsdagen er det i Kjellerup.